Constructie

Fatada Cortina Residence este unica in Romania.

Ansamblul Cortina Residence a fost construit in asa fel incat sa ofere noilor rezidenti cele mai sigure si comfortabile conditii in cadrul caminului lor.

Betonul rezistent la un risc seismic mare, izolatie termica tip POROTHERM, fatada produsa cu tehnologie de ultima ora, creata special pentru descompunerea noxelor si distrugerea bacteriilor, aerul conditionat centralizat pe timp de vara si incalzirea de tip mixt in zilele geroase sunt motive suficiente pentru ca oferta noastra sa fie demna de luat in seama. Pentru ca noi, cei de la Cortina Residence, punem nevoile clientilor nostri pe primul loc.

Betonul

Betonul folosit la Cortina Residence este B500, B600 dar si B700. Rezistenta la compresiune marita si la o clasa de risc seismic mare. Acest tip de beton este folosit in special la constructii industriale si este foarte rar folosit la ansambluri rezidentiale.

Singura cladire rezidentiala din Bucuresti la care s-a folosit beton B700.

Poza beton B700
B600
B700

Fierul

Fierul folosit la Cortina Residence este PC52 = Otel cu profil periodic (P) laminat la cald(C). Acest tip de armaturi pentru beton a fost preferat de catre proiectantii nostri, atat datorita rezistentei mai mari decat la OB37, cat si pentru ancorarea superioara care se realizează gratie profilatiei.

Poza fier beton PC52


PC52

Caramida

Caramida folosita la Cortina Residence este de tip porotherm marca Wienerberger.

Sistemul complet POROTHERM asigura cea mai performanta izolatie termica a constructiei (zidarie de caramida, buiandrugi in invelis ceramic , planseu de beton cu corpuri de umplutura ceramice).

Wienerberger redefineste Inovatia, Calitatea si Estetica.

Wienerberger este cel mai mare producator din lume de caramizi si numarul 2 in productia de tigle de argila in Europa.

Wienerberger a intrat in Romania în 1998 fiind in prezent cel mai mare producator de caramizi din tara.

Poza caramida porotherm
Wienerberger

Fatada Ventilata

Fatada Cortina Residence produsa de Agrob Buchtal este unica in Romania. Dioxidul de titan cu care este tratata fatada, este un fototcatalizator care aplicat pe suprafata placilor de ceramica in timpul coacerii acestora confera placilor urmatoarele proprietati:

Sub influenta luminii, placile tratate cu dioxid de titan produc oxigen activ, care prin oxidare distruge bacteriile si virusurile, germenii de microorganisme, muschi si licheni, descompune noxele si distruge mirosurile urate din incaperi. Acest mecanism este asemanator cu cel al fotosintezei, astfel ca 1000 m2 de ceramica tratata cu dioxid de titan echivaleaza, ca putere de purificare a aerului, cu saptezeci de arbori.

Cortina Residence are 12.000 mp de fatada produsa cu aceasta tehnologie, astfel incat echivalentul in producerea oxigenului activ o reprezinta un Parc de 2 ha.

Poza fatada ventilata
Agrob Buchtal
Produce oxigen activ
Distruge bacteriile
Descompune noxele

Tamplaria

Tamplaria exterioara este de cea mai buna calitate, din aluminiu, marca SCHUCO, grosimea feroneriei este de 70mm, iar tehnologia geamurilor include sistemele Low E si 4 Seasons.

Poza tamplarie SCHUCO
SCHUCO
Low E
4 Seasons
70mm

Lifturile

Lifturile se gasesc cate 2 pe fiecare scara, iar fiabilitatea si rapiditatea ascensoarelor a fost impletita cu eleganta cabinelor, asigurandu-va confortul necesar drumului spre casa.

De asemenea, siguranta a fost un factor important in alegerea lor, lifturile noastre avand si protectie la foc si apa.Poza lift elegant

KONE
2 pe scara
Protectie la foc si apa

Aerul conditionat

Aerul conditionat atat de necesar in zilele toride de vara, este inclus in dotarile apartamentelor Cortina Residence.

El este de tip centralizat. Aceasta tehnologie moderna va asigura confortul atat de necesar clipelor petrecute acasa, putand alege diferentierea termica a diferitelor zone din apartament.

Daikin Europe este liderul în productia de solutii de incalzire, racire, ventilatie şi refrigerare cu eficienta ridicata pentru aplicatii comerciale, rezidentiale si industriale

Poza aer conditionat
Daikin
aer conditionat centralizat

Incalzirea

Incalzirea apartamentelor noastre este asigurata de 2 centrale termice marca Viessmann.

Incalzirea este de tip mixt, se face atat prin ventiloconvectoare cat si prin calorifere.

Consumul este contorizat pe fiecare apartament, aceste centrale reducand substantial costurile cu incalzirea fata de solutia centralelor de apartament.

Poza incalzire
Viessmann
incalzire de tip mixt
consum contorizat